Kategóriák

TÖKMAGOS GALUSKA, HAGYMÁVAL ÉS SONKÁVAL

TÖKMAGOS GALUSKA, HAGYMÁVAL ÉS SONKÁVAL
Hozzávalók:
4 db tojás
10 dkg tökmagliszt
20 dkg csirkemell sonka
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg tökmag
1 p. tejföl 
olívaolaj

A tojásokat a tökmagliszttel és egy csipet sóval összekeverjük; ez a sűrű massza lesz a galuska tésztánk. Forrásba levő sós vízbe szaggatjuk (én teáskanállal szaggattam, 1,5 cm-es kis darabokat, mert mint említettem 2-3 szorosára is megdagad) és kifőzzük. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a félfőre (félkarikára) vágott vöröshagymát, a felcsíkozott sonkát és a tökmagot, majd beleforgatjuk a galuskát. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, de ez el is maradhat.

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
Kiemelt témák
Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk áll az Ön rendelkezésére!

Partnereink

Közösség

 

 
Gyártók