Kategóriák

Rakott fodros kel

Rakott fodros kel

elkészítés

  1. A fodros kel leveleket megmossuk, és salátacentrifugával alaposan lecsöpögtetjük róla a vizet. A levélnyeleket kb. 0,5 cm-es darabokra, a leveleket 1-2 cm-es laskára vágjuk.
  2. A krumplit és a lilahagymát meghámozzuk, és 3-4 mm-es karikákra vágjuk.
  3. A fokhagymagerezdeket finomra reszeljük, és a fűszerekkel együtt elkeverjük a tejszínnel, tejföllel, tejjel és tojással.
  4. Egy kisebb tepsit, vagy jénai tálat alaposan kivajazunk, és a kel felét az aljára terítjük. Erre tesszük a lilahagyma karikákat, majd sorban a krumpli karikákat. A zabpelyhet egyenletesen a krumpli tetejére szórjuk, majd az egészet beborítjuk a maradék kellel.
  5. Nyakon öntjük a fűszeres tejes-tejszínes-tejfölös-tojásos keverékkel és a maradék vajat a tetejére kockázzuk.
  6. Alufóliával letakarva, közepesen meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
  7. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
Kiemelt témák
Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk áll az Ön rendelkezésére!

Partnereink

Közösség

 

 
Gyártók