Kategóriák

Öblítőkészítés házilag

Öblítőkészítés házilag

Rengetegféle öblítőhöz lehet hozzájutni az üzletekben, de ezek sokszor elég drágák, és hogyha azt is figyelembe vesszük, hogy egyáltalán nem környezet és természetbarátok akkor, jobb, ha nekifogunk otthon kevergeti-kavargatni. A házi öblítőt igencsak könnyű elkészíteni, teljesen természetes, és kellemes illata van.

Hozzávalók: 1 dl almaecet, 9 dl víz, 7 csepp narancs illóolaj, 6 csepp jázmin illóolaj, 2 csepp teafa illóolaj, 1 literes flakon. Az illólajokat helyettesíthetjük ízlés szerint más fajtákkal is.

Elkészítés: Ha nincsen kéznél almaecet, akkor pótolhatjuk természetesen rendes ecettel is, bár ennek sokkal áthatóbb szaga van, és esetleg befolyásolja az illóolajok összhatását. Az almaecet, mint tudjuk, sokkal egészségesebb, jót tesz a bőrnek is, így azok is nyugodtan használhatják ezt az öblítőt, akiknél a bolti-vegyi ruhaöblítő esetleg allergiás tüneteket váltott ki.

Az almaecetet öntsük a flakonba, majd töltsük rá a vizet, rázzuk össze, és cseppentsük bele sorra az illóolajokat, majd addig keverjük össze őket, míg kellemes illatú és állagú lesz a szernek. Jó utánanézni annak is, hogy melyik illóolaj mire ajánlott, hogyha pedig valaki allergiás valamelyikre, akkor azt hagyja ki, vagy pótolja egy másikkal.

Tartalomhoz tartozó címkék: boszorkany
Kiemelt témák
Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk áll az Ön rendelkezésére!

Partnereink

Közösség

 

 
Gyártók