Kategóriák

Az immunrendszer támogatása

 Mindaddig, amíg nem szenvedünk fertőzéstől vagy betegségtől, hajlamosak vagyunk arra, hogy tudomást se vegyünk az immunrendszerünkről. Pedig az egészséges immunrendszer legalább annyira létfontosságú az élethez, mint a légzés. Immunrendszerünk nélkül nagyon rövid időn belül életveszélyes betegség alakulhatna ki a baktériumok, vírusok és méreganyagok általi támadások miatt.

Az immunrendszer specializált sejtekből, szövetekből és szervekből áll, amelyek együttműködnek azon, hogy megóvjanak a kórokozók és méreganyagok támadásától. A bőr az immunrendszer egyik legfontosabb része, amely áthatolhatatlan védekező gátként tartja vissza a legtöbb baktériumot, vírust, gombát és méreganyagot. A nyál és a könny anti-mikrobiális hatóanyagokat tartalmaz, melyek a szemen és szájon keresztül behatolni próbáló anyagokat igyekeznek távol tartani.

Az emésztőcsatorna szintén fontos része az immunrendszernek, kezdve a gyomorsavak termelésétől, amely semlegesíti az élelmiszerrel elfogyasztott kórokozók zömét. A légzőrendszer nyálkahártyája szintén tartalmaz anti-mikrobiális anyagokat a levegőben terjedő kórokozók kiszűrésére. Az immunrendszer többi specializált része a csontvelő, a lép, a mandulák és a mirigyek, a féregnyúlvány és a nyirokrendszer.

Mint az látható, az immunrendszer rendkívül összetett, és működésének egyes mechanizmusai változatlanul rejtélyesek a kutatók számára. Nem teljesen ismeretes például, hogy az immunsejtek miért nem támadják meg az egészséges sejteket, és miért csak a támadó organizmusok vagy fertőzött sejtek ellen veszik fel a harcot.

Miközben még mindig sok kérdés vetődik fel az immunrendszer működésével kapcsolatban, azt bizonyosan tudni, hogy a megfelelő immunitás biztosítása az általános egészséggel van összefüggésben. A megfelelő mennyiségű alvás, a sok friss gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó egészséges étrend, a rendszeres testmozgás és a stressz megfelelő keretek között tartása mind létfontosságú az ideális immunműködéshez. A káros környezeti hatások és a dohányfüst kerülése szintén segít az immunrendszernek, hiszen kevesebb teher nehezedik rá ezáltal.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Kiemelt témák
Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk áll az Ön rendelkezésére!

Partnereink

Közösség

 

 
Gyártók