Az immunrendszer erősítése

Az immunrendszer erősítése

Az immunrendszer erősítése,illetve az egészség a fejben,a gondolatainkban kezdődik.Ahoz,hogy szervezetünk ellenállóképessége kifogástalanul működjön,nagymértékben hozzájárulnak képzeleteink,gondolataink és érzelmeink is.

Egyre több a bizonyíték arra, hogy amint elvetjük a félelmet, depressziót, kétségbeesettséget és ezeket szeretettel, és más pozitív érzelmekkel helyettesítjük, fokozhatjuk immunkompetenciánkat,és megelőzhetjük illetve lerövidíthetjük a betegségek lefolyását, gyorsíthatjuk a gyógyulás folyamatát. Érzéseink, hozzáállásunk minden más önálló tényezőnél többet tehet az ellenanyag - termelés fokozásáért. 

A stressz, a depresszió, a magárahagyatottság érzése és a kétségbeesés gátolja az immunrendszer működését. 
Amikor folyamatosan félelmet, bűntudatot, haragtartást, neheztelést, irigységet, ellenségességet és aggodalmat érez valaki, vagy megitél és elitél másokat, ezek a negatív érzelmek egy idő után kóros elváltozásokká válnak saját szervezetében : fertőzéssé, fekéllyé, szívbetegséggé, rákos megbetegedéssé. 
Minden érzést valamilyen gondolat idéz elő. A gondolat nem más, mint lelki szemünk elé valamilyen képzeletbeli képet alkotni. Ha pld. szomszédunk, barátunk valamit könnyen elér, amit nekünk erőfeszítések árán sem sikerül, vagy éppen valakit elbocsájtanak a munkahelyéről, mig a másik maradhat, és erről gondolati képet alkotunk,máris itt van az irigység érzése, talán még haraggal, nehezteléssel is fűszerezve. Néhány percen belül ezek a negatív érzelmek feszült, kényelmetlen, és felháborodott érzéssé alakulnak. 
Ezeket a negatív érzéseket nehéz megváltoztatni, ha már elkezdődtek. Nagyon könnyű lett volna viszont kitörölni az agyunkból azt a legelső gondolatot, amikor elkezdtük összehasonlítani magunkat másokkal. 
Amikor a negatív gondolatok érzelmeket váltanak ki,ezek valódi betegségekké alakulhatnak, mint pld. a magas vérnyomás, vírusfertőzések, vagy daganatos betegségek. Ugyanígy, amikor elfogadóvá válunk magunkkal és másokkal szemben, szeretettel fogadjuk a történéseket és meglátjuk az élet szépségeit, olyan pozitív energiával telítődünk, ami immunrendszerünket akkora erővel látja el, hogy képes ellenanyagok sokaságát létrehozni a fertőzésekkel, betegségekkel, daganatos sejtekkel szemben.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Kiemelt témák
Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk áll az Ön rendelkezésére!

Partnereink

Közösség

 

 
Gyártók