Kategóriák

Gesztenyeliszt 500g (Andió)

Gesztenyeliszt 500g  (Andió) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.290 Ft (1.803 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 362
Elérhetőség: 20 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: ANDIÓ
Leírás és Paraméterek

A gesztenye Közép-Európa egyik legértékesebb lúgosító hatású termése, mely fogyasztható gluténmentes diétában és paleolit étrendet tartók számára is.

Már a középkorban készítettek a kiszárított, füstölt gesztenyéből lisztet a paraszti családok. A gesztenyelisztből ők kenyeret sütöttek, illetve vízzel, vagy tejjel felfőzve kását is készítettek.

A gesztenyeliszt szemes gesztenyéből készül. Semleges illatú, íze enyhén gesztenyés, így elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik a gesztenye ízét.

Ezen kívül a gesztenyelisztet  ajánlom mindenkinek, fantasztikus ízeket lehet vele varázsolni. A gesztenyelisztből készült sütemények, kenyérfélék  íze különlegesen pikáns.

 

Ezen kívül a gesztenyeliszt:

- Rostban gazdag

- krónikus gyomorhurutban szenvedőknek kiváló

- gluténmentes

- diétázóknak is jó, kevesebb emészthető szénhidrátot tartalmaz mint a búzaliszt

 

Felhasználási javaslat:

müzliféleségekbe keverve 1-2 ek / 2,5 dl folyadék.

Kenyér jellegű készítmények, sütemények, palacsinta, édességek készíthetők belőle.

 

Receptajánlataim:

Andió gesztenyés palacsinta

  • 1 tojáshoz 3 ek. gesztenyeliszt, lehet púpozott
  • keverj annyi szódavizet hozzá, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapj.
  • Tegyél még a masszába olvasztott kókuszzsírt, de más zsiradékkal is jó
  • Kis serpenyőben tökéletesen lehet forgatni – nem szakad, szép vékonyak lesznek.

 

Andió gesztenyés pirulák

8 dkg gesztenyeliszt

18 dkg liszt (teljes kiörlésű, gluténmentes, kókuszliszt.....)

8 dkg cukor (xylit, Zéro cukor)

18 dkg vaj

csipet só

A szárazanyagokat elkevered, majd az apróra darabolt szobahőmérsékletű vajjal elmorzsolva jó állagú tésztává gyúrod. Hengert formázol belőle, karikákra vágod, a tenyereddel kicsit elnyomkodod, majd 175 fokon világosbarnára sütöd. Porcukorral szórod....illetve egy részét olvasztott csokoládéba márthatod...

Andió gesztenyés sütemény

30 deka gesztenyeliszt

15 deka xylit cukor

3 egész tojás

2 ek olaj

1 pohár tej

fél pohár rum

1 ek holland kakaópor

10 deka áztatott, leszárított mazsola

1 zacskó sütőpor

Tortaformába teszed és 175 fokon 45 percig sütöd. Amikor kihűlt porcukorral meghinted.

 

Gesztenyés gnocchi

5 dl tej
10 dkg gesztenyeliszt
1,5 dkg reszelt parmezán
1 tojás
finomliszt szükség szerint

A felforralt tejben állandó keverés mellett megfőzöd a gesztenyelisztet. Hűlni hagyod, közben a tojásfehérjét habbá vered. A kihűlt gesztenyés alaphoz add a tojás sárgáját, a reszelt parmezánt, a tojáshabot, és annyi lisztet, hogy formázható masszát kapj. A tésztából hüvelykujjnyi vastag nudlikat sodorj és 2-3 centi darabokra vágd fel őket.
Forró vízben kifőzöd,  zsályával megfuttatod vajra szedheted.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

diéta
paleolit étrend
rostban gazdag
gluténmentes
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek

Kiemelt témák
Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk áll az Ön rendelkezésére!

Partnereink

Közösség

 

 
Gyártók