Kategóriák

Dióolaj 100 ml (Andió)

Dióolaj 100 ml (Andió) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.290 Ft (1.016 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 347
Elérhetőség: 20 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: ANDIÓ
Leírás és Paraméterek

Különlegesség: A benne lévő B-vitamin és lecitin miatt a dióolaj az agy és az idegrendszer tápláléka. Tudományos kutatások is bizonyították, hogy fogyasztása segít az összpontosításban.

Szépség-plusz: A kiszáradt, felrepedt ajkakat gyógyító balzsamként ápolja.

Konyhai tipp: A hőre érzékeny olaj dióíze jól illik a különféle salátákhoz, gyökérzöldségekhez, a burgonyához és az édességekhez.

Miért jó olajokat fogyasztani?

Sok betegség megelőzhető, visszafordítható szervezetünk erősítésével, a iányzó elemek bevitelével, folyamatos pótlásával. Egészségünk megőrzésében és a megbetegedések megelőzésében jelentős szerepet játszanak a hidegen sajtolt növényi olajok, a bennük lévő telítetlen zsírsavak és vitaminoknak (A, D, E, F, B17) köszönhetően.

Mihez és hogyan érdemes fogyasztani?

Az olajok az élelmiszerek lényeges összetevői közé tartoznak, fogyasztásuk ősidők óta ismert. Bizonyos mennyiségű zsiradékra az emberi szervezetnek feltétlen szüksége van, illetve nélkülözhetetlen az egészség megőrzése érdekében.

A kívánatosnál lényegesen több zsiradék fogyasztása azonban elhízáshoz, anyagcsere-, szív- és keringési, valamint daganatos betegségekhez, ízületi panaszokhoz vezethet. Ezért kevesebb mennyiségű, de minőségi olajak rendszeres fogyasztása javasolt, maximum napi 2-3 evőkanálnyi mennyiségben. A kívánt hatás elérése érdekében többfélét, egymással keverve is használhatsz.

Fogyasztható önmagában, kenyérrel (pl. pirítóshoz, só, paprika, fokhagymagranulátum hozzáadásával), pástétomokhoz, szedvicskrémekhez, körözöttekhez, de bármely készételhez keverve, és különösen élvezetes friss salátákra locsolva, salátaöntetekhez keverve.

 

A dióolaj jótékony hatását elsősorban gazdag B- és E- vitamin és magas  omega 3 telítetlen zsírsavtartalmának köszönheti.

•Különösen ajánlott az érelmeszesedés megelőzése szempontjából
•Csökkenti a koleszterinszintet, vérrögképződést és trombózis kialakulását
•Stresszes helyzetben is alkalmas a vérnyomás csökkentésére
•Antioxidáns hatása kimutatott
•Erősíti a szívet, a keringést és az idegeket a benne lévő B-vitamin serkenti az agyműködést és a koncentrációs képességet.
•A dióolaj linolsavtartalma különösen magas. Segít reumatikus izületgyulladásban szenvedőknél.

  • Kozmetikai célokra, masszázsokhoz és ajakápolóként is kiválóan alkalmas, továbbá pikkelysömör és bőrirritáció kezelésére is használják.
  • •E-vitamin-tartalma a bőrre tápláló, bőrvédő, egészségvédő hatású, késlelteti a bőr öregedését
  • Szemránckrémként is kipróbálhatod

A dióolaj felhasználási területei

Roston sült húsokhoz utólagos ízesítéshez, (tehát nem a sütéshez, csak a rövid ideig sütött húsok sütéséhez. A napraforgó vagy olíva olajhoz keverve pikáns ízt kölcsönöz a sülteknek.)

Édességek tésztájába (palacsinta, császármorzsa, piskóta), valamint mártásokhoz, szószokhoz és főzelékekhez keverve  tovább fokozható az ízhatás.

Illik nyers zöldségekhez és gyümölcsökhöz, kifejezetten aromás íze pikánsan „fűszerezi” ételeinket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

serkenti az agyműködést
szájápolásra
saláták A,D,E,F,B17 vitamin
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Kiemelt témák
Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk áll az Ön rendelkezésére!

Partnereink

Közösség

 

 
Gyártók